About

BIO

Vier jaar na debuut Circus heeft de Gentse band Sofar (voorheen Little Elmo) opvolger Sofar klaar. De band puurde de voorbije jaren z’n eigen sound uit, en de naamsverandering bezegelt die evolutie.

De nieuwe bandnaam verwijst naar 'The Sofar Channel’, een bijzondere laag diep in de oceaan waar het geluid zich op unieke wijze verplaatst. De geluidsgolven bewegen zich er dan wel trager voort, maar reiken veel verder.

Sofar grossiert in sfeervolle, soms melancholische Indie muziek, steeds balancerend op de dunne lijn tussen licht en donker, dwalend tussen droom en daad.

Enkele Quotes:

Gianni Marzo (Isbells, Marble Sounds, Astronaute etc):

''Sofar weet de zachte, donkere mijmering van een Tindersticks te combineren met de introvert kronkelende weerspannige gitaren en inhouden dreiging van The National op zijn meest romantisch, soepel gehouden met een (vals) licht toetsje Belle & Sebastian of Leisure Society." Ook Chantal Acda uitte zich als fan.

 

Thomas Konings van Indiestyle.be :

“Spiderweb... De sfeer in zowel het nummer als de clip is eerder ingetogen, de klank kan zo in de rijke traditie van onze Belpop. In de spaarzame video zien we zwemsters tuimelingen maken in het water, het geheel vormt een mooie metafoor voor de sound. Fonkelende geluiden worden in het liedje namelijk schijnbaar ondergedompeld in een rimpelloos en sfeervol instrumentaal bad.”

Thomas Konings - eerste single van het Gentse Sofar in première www.indiestyle.be

 

Sofar wordt uitgebracht door Icarus Records/Vynilla Vinyl, een vruchtbaar samenwerkingsverband dat eerder de schouders zette onder Tidal Motions van Echo Beatty, Wasteland van Stray Dogs en The Sofa Managements van Ecila. De eerste 100 exemplaren worden geperst op gekleurd vinyl en elke plaat wordt vergezeld van een downloadcode/cd.

 

Sofar is:

David Decraene: zang en toetsen

Bram Gringhuis: gitaar en zang

Pieter-Jan Van Den Berge: gitaar

Koen Degand: drums en percussie

Tuur Geldhof: bas

 

Meer info:

Sofar op Facebook facebook.com/SOFARgent/

www.icarus.fm

 

Zeefdruk door Smeraldina-Rima

Artwork by Bless You

 

Bookings

 

sofarvzw@gmail.com

0494/301.637

 

Label

 

Vynilla Vinyl: bob@vynilla.be

Icarus Records: jeroen@icarus.fm

Concerten

08 Mrt 2018 20.30pm Birg, St. Amandsberg

12 Mei 2018 20.00pm Bom Festval9, Gent

31 Mei 2018 20.30pm Café Blond, Gent

 

Click here to download a press package containing band pics, bio, quote's, album artwork etc