Press

Radio interview Urgent FM: https://soundcloud.com/urgent-fm-official/tumultfm-radio-sofar

 

Recensies:

 

http://3voor12.vpro.nl/lokaal/drenthe/recensies/2015/november-2015/Sofar-cd-recensie.html

 

http://enola.be/muziek/albums/26243:sofar-sofar

 

"stem van David Decraene herinnert meteen wat aan die van Bert Dockx, maar dat is niet het enige, want de gelaagde aanpak met veel aandacht voor betekenisvolle details, de nachtelijke sfeer en het gitaarwerk doen ook wel denken aan de nachtbrakersblues van het Antwerpse zestal."

 

http://demening.be/muziek/sofar/

 

http://www.peek-a-boo-magazine.be/en/reviews/sofar-sofar/

 

RifRaf Online (pagina 23): 

http://rifraf.be/issue-270-november-2015/

 

www.cuttingedge.be/muziek/sofar-sofar

 

"Plaat 'Sofar' getuigt van een sterk staaltje muzikaal kunnen. De stem van David Decraene komt als een fluweelzachte fluistering in je oor gekropen, om zich ergens te nestelen onder je huid. De gitaren tillen hem als een klein prinsesje boven de menigte uit en de drummer weet het alles perfect tot een geheel te smeden. Niet als een feeëriek sprookje met te veel tierelantijnen, maar als een gedegen en kloppend verhaal dat zich perfect leent voor een voorlees- of luistersessie bij de open haard. De term melancholie is in dit verhaal nooit ver weg." (Cutting Edge, ****)

 

"Sferische, dromerige muziek die spannend weet te blijven" (Ian Clement, Wallace Vanborn)

 

''Sofar weet de zachte, donkere mijmering van een Tindersticks te combineren met de introvert kronkelende weerspannige gitaren en inhouden dreiging van The National op zijn meest romantisch, soepel gehouden met een (vals) licht toetsje Belle & Sebastian of Leisure Society." - Gianni Marzo (Isbells, Marble Sounds, Astronaute etc)

"Erg sfeervol!" (Chantal Acda)

 

"Kende hem als een voornaam luthier en verzorger van mijn gitaren, toen ik op een dag zijn muziek meekreeg. En zoals te verwachten, even meticuleus, subtiel en verfijnd." (Rodrigo Fuentealba Palavicino, Novastar, Gabriel Rios)

 

"Goudeerlijke, super smaakvol gearrangeerde songs, met bakken eigenheid"

"Fantastische muzikanten die de song trouw dienen, zonder ego, maar mèt persoonlijkheid" (The Antler King)

 

 

Vier jaar na debuut Circus heeft de Gentse band Sofar (voorheen Little Elmo) opvolger Sofar klaar. De band puurde de voorbije jaren z’n eigen sound uit en de naamsverandering bezegelt die evolutie.

De nieuwe bandnaam verwijst naar 'The Sofar Channel’, een bijzondere laag diep in de oceaan waar het geluid zich op unieke wijze verplaatst. De geluidsgolven bewegen zich er dan wel trager voort, maar reiken veel verder.

Sofar grossiert in sfeervolle, soms melancholischeIndie muziek, pop noir die balanceert op de dunne lijn tussen licht en donker, dwalend tussen droom en daad.

Sofar wordt uitgebracht door Icarus Records/Vynilla Vinyl, een vruchtbaar samenwerkingsverband dat eerder de schouders zette onder Tidal Motions van Echo Beatty, Wasteland van Stray Dogs en The Sofa Managements van Ecila. De eerste 100 exemplaren worden geperst op gekleurd vinyl en elke plaat wordt vergezeld van een downloadcode/cd.

De plaat wordt officieel en live voorgesteld op woensdag 21 oktober, Charlatan, Gent. De groep trekt daarna op tournee door Vlaanderen.

Sofar is:

David Decraene: zang en toetsen

Bram Gringhuis: gitaar en zang

Pieter-Jan Van Den Berge: gitaar

Koen Degand: drums en percussie

Hans Debucquoy: bas

Meer info:

www.sofar-music.com

Sofar op Facebook

www.icarus.fm

 

Bookings

 

sofarvzw@gmail.com

0494/301.637

 

Label

 

Vynilla Vinyl: bob@vynilla.be

Icarus Records: jeroen@icarus.fm

Concerten

08 Mrt 2018 20.30pm Birg, St. Amandsberg

12 Mei 2018 20.00pm Bom Festval9, Gent

31 Mei 2018 20.30pm Café Blond, Gent

 

Click here to download a press package containing band pics, bio, quote's, album artwork etc